Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
18-11-2011 Fredag.


Värnplikt

Jag halkade in på livets hårda skola
och spräckte upp läppen
som belöning för mysiga stunder
med arraksbollar och kaffe.

Vi gillade alla fikastunderna.
Då våra sköra kroppar
fick hoppas på trygga tankar.
Långt från manövrar från helvetet.

En samling galna människor,
med begynnande drogproblem,
som trängdes vid kantinerna.
För att få sin dags upplevelser stillade
av en välfylld snuskburk.

Vi var hoppet
för ett pulserande samhälle
som inte ville se oss.

Vi var ett samhälle
för hoppet om medmänsklighet
som aldrig nådde oss.

Men nu är värnplikten död.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-19 08:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som vanligt en text med styrka, nakna känslor och en klang av obesvarade frågor om alltings mening....varför....? får aldrig ett svar...
Du berör starkt...som alltid.
2011-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP