Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen som aldrig blir glömda


VI BOR INTE HÄR LÄNGRE

^
^^
Vi bor inte längre här,
tankar på oss
när vi var

vi


att gå utanför verkligheten
en stund
men med annan
livserfarenhet
än då

här i trakter igen
som jag lämnade

husen, träden
de många
minnenas ängder . . .


I det höga huset här
lever minnen kvar:

till poesi
har betongen blivit
jag hör musik
i förvårens grå vemod

sommardagar, ungdomsdagar
vårt barn i vagnen
du som mötte
med ditt varma leende


ensamhetens dagar med
förtvivlans tårar
över dig
som sedan
ville gå

allt som gick sönder . . .


Jag är åter här
hemma,
där vi levde
tillsammans
i ljusa och mörka dagar



Och vidare gick livet




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 338 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-11-19 10:13



Bookmark and Share


  Maria T
tänk att betongen
kan bli till poesi
2012-04-02

  Bibbi VIP
Ljus och mörker.
2011-12-03

    ej medlem längre
"Och vidare gick livet"

I detta vidare måste vi vara
samtidigt som
vi har kontakt med det som varit

jag tror väldigt många får
egna minnesbilder
samtidigt med de
du skänker under läsning

igenkännande text
2011-11-22

  ULJO
Vacker poesi
2011-11-22

  Ninananonia VIP
Visst lever de ännu... du skriver det så det känns...
2011-11-20

  Maria T
Minnen,
ljusa och mörka
2011-11-20

  anits VIP
Mycket fint skrivet
stämningsfullt och vemodigt
2011-11-20

  Mr Lindemann VIP
Med romantiserade rader fyllda till bärdden av atmosfär
skriver du in dig bland molnen


vi läser himelskt!
2011-11-19

    ej medlem längre
vemodig och vacker
2011-11-19

  Seglaren
Stämningsfullt skriver du.
Du får en Applåd
2011-11-19

  Elwania
så mycket det ligger här i dina ord
åren som gick och tiden som förändrades
men visst hör man dåtidens ljud här i nuet
ljuden som bär alla minnen i sin famn
2011-11-19

    Birgersdotter VIP
väldigt fint skrivet...
2011-11-19

  poetryGirl
http://youtu.be/PWbHjA-p0WU

'att följa dagen'

2011-11-19

    Shush
Vad fint skrivet. Nostalgi kan vara både himmel och helvete.
2011-11-19
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl