Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för allt mamma. Du lämnade oss i oktober 2008.


Mamma är död

Fredag morgon.
Ett kyligt bårrum.
En hänsynsfull begravningsman.
Jag, din son, samt äldsta dottern.
Och en modig dotterdotter.

Moders kropp.
Insjunkna kinder.
Spetsig näsa.
På väg mot kranium.

Min framsträckta hand
stryker ditt hårfäste, din panna.
En sista beröring.
En öm gest av farväl
- till den kropp som gav mej liv
som födde och närde mej
- till den röst jag älskar
som ständigt oförtrutet
frågade efter mig
- till ditt lyssnade öra
som min stämma inte kunde bedra
- ty din modersinstinkt
visste hur det egentligen var fatt.

Mamma, mamma!
Bilden av dej
inom mej
bleknar.
Men kan inte dö.
Ditt avtryck följer mej
hela vägen
mot ett eget
kyligt bårrum.

 

 

@ Seglaren november 2011




Prosa av Seglaren
Läst 535 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-15 11:44



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Berör mig djupt.
Kanske extra då det bara är ett par månader sedan jag stod vid min mammas dödsbädd...
2016-11-30

  sjungman
Starkt srivet
2015-05-15

  Gunwale VIP
Mamma med stort M.
2015-05-15

  Lena Renman
Så vackert du skriver om din mor, tack för att du delade med dig.




2015-05-15

  Kaptenlöjtnant
Jag sörjer med dig, en mor är alltid en mor. Ha det bra
2015-05-15

  maria kide
Fint förmedlat!
Jag beklagar sorgen, och förlusten
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren