Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

10 haiku. 2 tanka.




Fler skärvor ur haiku-blocket

Completorium

Ventilationen
sorlar ut dagens samtal
som kvällsrepriser


                                    Otåligt

                                    Ankomst, utbrott och
                                    äggskalsskärvor på golvet.
                                    Upprivna kuvert.


Går här, visslande

ett flätverksstängsel
fullt av fastblåsta lönnlöv
rader av notskrift


                                   Andelar (alternativ)

                                   Barkborren dåsar.
                                   Sin lilla andel, floret
                                   drar granen om sig.


D Minor

Requiem. Sanctus.
Ny stämma, in från ovan:
grannbarnets trumpet.


                                   Flocken

                                   Osynligt kraftfält
                                   läggs på, grönsiskor lättar
                                   till björkens nordpol


Uppdrag i natten (en sann historia)

Blir väckt av dig, och
ombeds somna: "dröm om det
jag glömde drömma"


                                   Kamp

                                   Vågar, orkar du?
                                   Feberjärnen mot ryggen,
                                   kämpande fingrar.


Påbud

Kallt järn har sänkts. Har
beslutats: inga fåglar
reser; de behövs


                                   Om K skrivit

                                   Dikten är färdig.
                                   Utom den sista raden.
                                   Elefantraden.


Sprickningstid (tanka)

Lönnarna dignar
av skatbon, klottimrade
till bostadsbubblor

(Mogna med lövens fällnad -
fjällen från era ögon.)


                                   Memorabilia (tanka)

                                   björken, avlövad
                                   klamrar sitt fåtal löv som

                                   fotografier

                                   under tiden; mot marken -
                                   berättelsens multnande

 

 






Bunden vers (Haiku) av Tomas Söderlund
Läst 247 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-27 14:01



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
"Uppdrag i natten (en sann historia)"

Var enligt mitt tycke så bra - drömsk...
2011-12-09

    BetweenTheLines
hittar några fina dikter jag gillar här,som d minor,comp,visslande,memo,k
2011-11-28

  Gunwale VIP
Och jag tyckte bäst om "D Minor". Såg en liten ängel...
2011-11-28

  Börje Larsson
gillade de två första bäst plus "dröm om det jag glömde drömma".....
2011-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund