Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viljeyttring

 

Till den unga kvinnan i

utkanten av Riga med mer

och rödare läppstift än levande barndom


klackar av nedärvt ovittrad

kullersten

strumpbyxorna Melpomene vävde av

Thalias maskor

 

hon, som skall dra prövande i

en flimrande lyktstolpe

och höra pendlingsledernas raksöm ge vika, snärta till

repa upp sig ned till Reggio di Calabria

 

se det klanderfritt skräddade

samhället, stycken av omsorgsfullt

tovad myrstack i stycken om

din gånger min

räkna blinkande ljustavlor

 

bli det som väller

ögonblicket när

stålet smälter, klackjärnens

slag i arkaden

buren av stoder av rök

från Riga till Reggio di Calabria

 

och därefter gå under

 


till henne

testamenterar jag världen




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-14 11:23



Bookmark and Share


  Börje Larsson
en beundransvärd viljeyttring...bra!
2011-12-14

    ej medlem längre
det här.. det här är perfektion.
2011-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund