Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ah, hej Thåström.


Memoarer för sjunkande lungor och svämmande kärl


Jag har bestigit Kebnekaise
jag har kastat mig från bryggor i Sörmland
jag har legat vitklädd i en port på Karlavägen
jag har ropat över lappländska sjöar
jag har älskat kloka kvinnor
jag har krupit hem från krogen
jag har lagat mustiga köttgrytor
jag har grävt grottor
jag har sovit på taxifik
jag har hatat hett

Jag har ätit lammhjärna i Paris
jag har älskat mellan gravstenar
jag har plockat hjortron
jag har druckit punsch i snö
jag har burit dig från bilar

Jag har älskat på
Kvarnens damtoalett
jag har vaggats till sömns i rökfyllda folkvagnsbilar
jag har vaknat på en parkbänk i Dolomiterna

Jag har somnat
jag har vaknat
jag har bakat bullar med mycket smör i
jag har gråtit ner i spaghetti
jag har hållit vuxna män i hand
jag har promenerat över
gränsen till Schweiz
jag har sett människor dö
jag har sett dig födas
jag har sett ett riktigt björnkranium
jag har burit fluga
jag har sett morfars
snusdosa

Jag har sett en tjäder
jag har huggit ved
jag har lagt om sår

Jag har klätt mig i begravningskostym
jag har klätt dig







Fri vers av Per Teofilusson
Läst 382 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-30 16:30



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Mycket vackert och poetiskt.

"jag har sett morfars /
snusdosa"

är en av raderna som glimmar till
lite extra bland alla.

Du har levat. Du lever. Du verkar
vara en bra grabb. Gillar mycket
din text.
2011-12-04

  Armo
En vacker minnesresa fylld av glädje och sorg. Slutet är fantastiskt bra! Blev nedstämd av att läsa din dikt.. den är hur vacker som helst!
2011-12-01

  Minkki VIP
en märklig slutrad - jag har klätt dig ... för kistan? Efter allt detta liv, klätt dig...
2011-12-01

    ej medlem längre
underbart


gravstensälskogen ger mig ett minne av en sak du sade
nu sitter jag här och bubblar glatt över det

du har gjort allt du skriver och jag säger; listan över livet är inte att se det passera revy. inte samma sak.

hej Per, du är min vän, du ligger mig varmt om hjärtat.
2011-12-01

  /Isabel
Gillar
2011-11-30

  Annie b'larsson VIP
Har inga bra ord nu; får återkomma, men gillar mycket!
2011-11-30

  Ingmar Hård VIP
djävlar! så starkt!
2011-11-30

  Gunnar Hilén VIP
Känner igen både dig, mig själv och Claes Andersson...förstås så gillar jag det jag läser "ovan där"...parkbänken i Dolomiterna och spagettigråten fastnade alldeles speciellt. Tack för detta.
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson