Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Död och liv har tungan i sitt våld, de som gärna brukar henne få äta dess frukt" Ur Ordspråksboken "Den som tror på mig, av hans liv såsom skriften har sagt, flyta strömmar av levande vatten" Johannes


Död och liv har tungan


Johannes brev säger att om vi vandrar i ljuset "såsom Han är i ljuset" har vi gemenskap inbördes och Jesu Kristi, Hans Sons, blod renar oss från all synd.



Vad är det egentligen som styr våra ord?

Gör de mig och omgivningen glad

eller kanske helt tvärtom?

Sprider de liv eller död?



Jesus sa att vi

ska avlägga

räkenskap för

vart fåfängt ord


Tungan beskrivs i bibeln

som en värld

av orättfärdighet

som besmittar

hela kroppen

antänder livshjulet

"antänd av helvetet"


med tungan som

ingen förmår tygla

välsigna vi Herren och

förbanna människorna


Från samma mun utgår

välsignelse

och förbannelse


Kan en källa från samma åder

ge både sött och bittert vatten?


Den finns inte som inte felar i ord

säger Jakobs brev


Då gäller att

på nytt gå in i

och vandra i ljuset


och låta oss på nytt

älskas av Fadern

till kärlek

vänlighet

mjukhet


Då skall den frid

och glädje

som övergår

allt förstånd

genomsyra mig

och de människor

som jag möter




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-01 05:49



Bookmark and Share


  Vici
Verkligen väl tänkvärda
rader...

Och
vad hjärtat är fullt av,
det talar ju munnen.
2011-12-04

  anits VIP
Mycket kloka rader
2011-12-01

  mare VIP
Tack för visdomsorden
2011-12-01

  walborg
Ord är handling
2011-12-01

  Eva Helene VIP
God påminnelse här!
2011-12-01

  Minkki VIP
ingen går väl fri när det gäller tungan...
inte alltid lätt att följa rådet "om ett ord bränner på tungan är det bättre att det bränner din tunga"
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP