Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen speciell anledning till detta flöde ...
... bara en av många funderingar ...
Hm ... saknaden efter ... är även med här ...




Morgondagen ...

... är snart över
liksom igår
och likaså idag

Vår önskan
om att få
och det vi får
är inte alltid det vi behöver

Lite som det är
med allt det här
som handlar om
sådana som du och jag

Ingen av oss
behöver något utöver
det vi själva redan är
för att släppa loss
och ta för oss av det vi vill ha

Men även om det är så
att vi kan få vad vi vill få
kan det bli lite mycket
att välja på

och det betyder inte
att vi per automatik
tar för oss bara för
att vi kan och så får

Valfriheten är en chimär
något stort och vidlyftigt
för dem som inte lika 
''lyckligt'' lottade är

Ty det är defakto så
att det blott är de tama fåglarna
som längtar dit de vilda flyger
nu som då

Det som inte framgår
av den synbara ekvationen
är det mänskliga behovet av
att få tillgång till det vi inte kan få
Vilket är vad talesättet
om de tama fåglarna talar om

Blickar ut genom fönstret
upp mot stjärnhimlens valv
Det skänker mig ett visst lugn
och sinnesro
om än jag många gånger
i dessa stunder
önskar mig lite mindre valfrihet
och en större grad av ödestro

Vet idag
vad jag inte visste igår
att min valfrihet
utifrån min ackumulerade
insikt och erfarenhet
gör att jag kan och får välja
vad jag vill ha och inte vill ha i mitt liv

Vet inte hur det är för just dig
men för mig gäller
inte antingen eller
utan snarare både och 
i ett och samma 
enda tänkbara valbara alternativ

En framtid
tillsammans med den jag söker
finna i mitt liv
Den jag vill möta morgondagen med
för att bygga minnen 
att minnas allt eftersom tiden går
där igår blir till veckor, månader och år

Om du är ämnad för mig
kommer vår valfrihet i sig
att skänka oss ett spännande liv
med mycken närhet, ömhet och kärlek
som fundament för ett oändligt antal alternativ
vilka för oss tillsammans
och skänker oss såväl sinnesro och lycka
som ett rätt angenämt framtidsperspektiv







Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-02 06:15



Bookmark and Share


  Minkki VIP
du har en sympatisk diktarröst, lågmäld men inte svag
2011-12-07

  Leif Furstedt
Anar ett aningen tillbakahållet intryck i ord. Var brinner det?
2011-12-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
välansat betänkt om viljor o önskningar, og livet därtill
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP