Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FAN, ETT LIV! ( Skriver vilt, Skriver lamt, Skriver trevande, Skriver Jag.)

Nedförsbacke
hoppas den blir lång.
Skriver ord
jonglerar
tappar ett och annat
plockar inte upp
lyssnar bara till dunsen
Skriver vilt Skriver lamt Skriver trevande Skriver jag och du.

Fragment av liv
skärvor
färdiga mosaiker
och krossade speglar
FAN, ett liv!

Motvindspromenad
Orkanjogging
kärlek
våta varma nätter
och ensam kyla och värme
FAN, ett liv

Väntar på resultat
på cigarettpaketens varningar
impotens, ofruktsamhet, död och pina.
men än är det bara nedförsbacke
och håret sveps av höst
Så jag tröttnar på att vänta
tröttnar på att längta efter död
FAN, ett liv!

Minns slag av en far
bulldoft av en mor
klokhet av en fostermor
och en bollsparkande bror

Minns virkesdoftande aromatiska söndagar
minns allt som gör mig antik.
Minns Andersson, som svepte
våt fot i svenska fanan
när han gått genom isen.
Minns hundarnas käftar
på skrotupplag
Minns så jävla mycket
Minns grått och sprakande rött.

Minns våta sköten
och smekfulla nätter
svettdroppar på kvinnors ryggar
Och jag är så jävla gammal
men än
njuter jag mjuk hud
och berusande tidslösa knull
av långsamma millimetervandringar
över kvinnosmak
FAN, ett liv!

Jag vill inte leva om
vill inte sakna det jag levt
vill inte längta tillbaka
till det som är
FAN, ett liv!

Sitter
skriver vilt, skriver lamt, skriver trevande, skriver jag.
Medan vinet sjunker i glaset
och dagen blir mörkare
En ljuvlig lång natt
är bara min.
Nedförsbacke.

FAN, ett liv!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-02 10:14



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
vildsint levande och mycket bra
2012-01-11

  LassO
lite omtumlundade humoristisk....
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth