Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En alternativ version.




Migrän, 03:30

 

Under filtarna.
Under kärlverket huden; ett tungt rovfågelsspjärn har
pressats omilt
     över min tinning. En ond sjuka har fått
fäste -
 - griper omkring sig

    vaknar till,
det har byggts en guldstad härinne medan vi sov
din bröstkorg har
    hämtat och
        lämnat
som miniatyrer av dagar

               Den särade vingen lagd
               över
       båda halvor av sängen,
               för den hemåt, bort
från motsatshalvan,
   sträcker mig ut mot
                       Staden av Guld
och rör vid din nakna ländrygg

men bara
det döda bläcket i korsets mitt

Spjärnet, rödare nu
 - räcker dig nycklarna också, rivningskontraktet

rödare,
rödare
.

Piskärren
av persienner i taket
frågade inte heller om lov

    somnar
om.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-02 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund