Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spådom

En vanlig man
som just ätit frukost, en vanlig dag


Druckit sitt kaffe,
fast mjölken kanske var slut


Det kommer att börja så
helt oskyldigt, ungefär
som när kaninerna kom till Australien


Han kommer att resa sig
från bordet, flämta till
och av misstag
andas ut sig själv


Andas ut sig själv
som förångat bly
bilda ett svart moln
över hela den kända världen
förmörka solen

(det kommer att bli kallt)

kondensera
på barnens hornhinnor
på alla maktbärande ytor och


fortplanta sig
genom namnrymden till dig

och mig och henne där och alla
som sätter sin tillit till

glömskan



Det kommer att börja så,
och sedan


kanske han tänder en cigarett
och läser sportsidorna
bara en gång till




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-03 08:45



Bookmark and Share


  Börje Larsson
gillade enkelheten i den här,bra!
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund