Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stravinsky, Psalmsymfonin


Beställning

Något utan socker på, tack.
Något som inte gör mig beroende, men som ändå får mig att återvända.
Något med en smärta som jag inte kan vara utan.
Något vars gråt skaver mot min belåtenhet.
Något med sådan tyngd att det lyfter med kedjor och allt, och klär av himlen och river upp stormar mellan planeterna.
Något hotfullt som gör mig lycklig för att jag är trygg.
Något ovackert.
Något som jag kan förtära utan att behöva avge utlåtanden.
Något som pekar ut riktningen med händerna på ryggen.
Något som ger mig svar på frågor jag aldrig ställt.
Något som ger mig frågor till svar.
Något som gör mig stum.




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-03 09:34



Bookmark and Share


  miljas
Så snyggt, hur dikten eskalerar från lågmält till hungrigt skriande begär.. Jag dras med och gillar detta. Befriande läsning.
2012-01-16

    ej medlem längre
Verkligen något att fundera över! Applåd!
2011-12-03

  Minkki VIP
en stor beställning, minst sagt... tack för tipset, tror jag aldrig hört den, dags att lyssna nu
2011-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen