Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterskrift

En måne stor som en grapefrukt
kretsar
runt oss i ventilationen
   varma tyngd,
gasmoln
med fast kärna

Du nämner den Tillhörighet
(den kallas ofta Revir)
   varma tyngd


Här är efterdyningar;

mellan åttonde och tjugonde kotan
har din hand funnit ett tidvatten att bilda,
silverblått
           att pendla i
silverblått
           att markera

medan andningen lagts i motfas
gentemot din
men följsamt tidvattenströmmen

Som ett frostsprängt kärl ligger världen
öppen; en oklarhet
och en greppbarhet -
utan innehåll
                    - var det alltså den
vi drev framför oss när vi jagade mot stupet?

En avsaknad av ljus nästan som mörker
sprider
porslinsväv härinne
   svala tyngd
spröda trådar
som omutligt sprängt sig ned

Jag flyttar mig försiktigt
löser mig ut i väven
(inte klirra, störa eller skada)
   ljumma tyngd,

Här har lungblossen saktat ned.
Månen stor som en grapefrukt har
pendlat undan
sin mantel av tyngdkraft som ett
oförklarligt vykort
lämnat efter

Och världen är en med tysta fingrar.
Mellan oss
(var för sig)
och dess  fyllnad
har band börjat fästas åter, dess
greppklara barhet blir

tyngd,

skriften,
som finner sin form igen.
Som en klocka visar vägen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-04 02:03



Bookmark and Share


  /Isabel
Det visade sig att Kistfoderblå redan citerat de rader jag skulle till att citera och skrivit den kommentar jag just skulle skriva (på ett ungefär).

En bit in i texten började jag tänka på filmen Bitter Moon utan kunna precisera varför (men heller inte enbart som en association till titeln)

Luddiga ord från mig blev det men de här raderna - eller hela det stycket, blir ändå en självständig text för mig:

"... mellan åttonde och tjugonde kotan
har din hand funnit ett tidvatten att bilda ..."


Fint och poetiskt.
2011-12-04

    ej medlem längre
"mellan åttonde och tjugonde kotan
har din hand funnit ett tidvatten att bilda,
silverblått
att pendla i
silverblått
att markera"


mellan de kotorna på mig går nu ilningar
bilderna du skapar är mycket verkliga för mig. och de tar tag och vägrar släppa. så mellan åttonde och tjugonde kotan sitter nu bultar. silverblå.
2011-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund