Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toccata för ung flodhäst

 

Lyssna! Hör!

 
någonstans står ett kärl fyllt
till sin rand,

det bruna membranet;


en flodhästkropp
sväller sig upp ur vattnet
brinner ett krutspår över lersträngen


                                 strandängen


    anfall, slag -
regnskogens bryggfot, bränning
möter med slukhål

            bladverk viker
            omgåvor - flimret, svartgrönt:

hörd eller ohörd sorti,




svallet
mot jämviktheten







någonstans står ett kärl,

sväljer


droppar


sväljer


droppar




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-04 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund