Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästare, vilka är dessa människor, så beslagna av luftens svärta?




Blankt





Ett ryck när tåget
gungar i rörelse


det sitter en ung kvinna
i nästa säte


hon ser rädd ut
något står på spel


hon ser hastigt ut genom fönstret
varje tionde rälsskarv


stirrar ner på sina händer
ser ut igen


jag ser ut genom fönstret
jag har ett fotografi
i plånboken


~


snabba slag av svart
vingspel, flimmer som lågor


klorna kröker stelt
stel, svart kropp


~


jag har ett fotografi i plånboken
jag minns när det togs


kvinnan i nästa säte
vrider sina händer


något står på spel
hela partiet?


jag ser ut genom fönstret


~


Korpen sliter ett stycke
ur sitt kadaver


skränet bubblar och sjunker
knivdraperiet av
andra korpar


korp ser in i korpens öga


~


jag har ett fotografi i plånboken
kvinnan betraktar mig


jag ser ut genom fönstret


~


ögonblicksbilder
förnimmelser
jag bär ett namn som många har glömt


~


korp ser in i korpens öga




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-05 01:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
åh, jag är så gott som inkapabel att kommentera detta pga att det berör mig på ett personligt plan, ger mig minnen tillbaka, saker som suddats ut.

"jag bär ett namn som många har glömt"

men åh

tack.
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund