Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GPS

Vid bron- igen
med den kallaste natten
rotlöst irrande bakom mig

Så många steg har jag stått fast ändå
vetat såhär är sorg
här är nattsvart tragik
jag vet att stå ändå-
där vemod stormar om

Men samtidigt vika mig
vara oerhörd i det
ibland bara måste man dö
för att orka leva sig-

Den halvfulla månen
grinar illa
närsynt och skum
ser han ingen fortsättning
bortom horisonten

Nu har jag bara bron
med det isande hårda räcket och
ingenstans vet-

jag fryser vilse här




Prosa av Carola Zettergren
Läst 300 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-05 15:02



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Oj, det här känns.
Du är bra.
2011-12-05

  Eva Langrath VIP
Ord som känns och får mig att tänka på vägval som man aldrig önskat själv och bron ett envist trotsigt hopp att inte ge upp trots allt. En känsla av Intighet där man bara kan vänta och vänta innan livet vaknar igen.
2011-12-05

  Gunnel André VIP
Den här griper tag. Starkt av dig, vännen!
2011-12-05

    Bodil Sandberg
Fint Carola!!tänker mej i min tolkning att bron är symbolen för en gräns man måste över...kram!
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren