Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaknatt

Dokument av stål
i läsningens sil
och vaknatten som hänger
likt en fladdermus
ovanför en sträckt nacke
omsluten av ljuskäglans snara

Här ska 360 väderstreck
bli till ett enda är tanken
och myrstacken i hjärnan
gäcka den flyende natten

Ensamheten ackompanjerad
av lysande vinklar
från förbipasserande fordon

Olaga intrång
genom dörrspringorna
Projicerade ritningar
av nästa dag

Och plötsligt är vattnet
runtomkring mig
alldeles kallt

Morgon




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-06 21:12



Bookmark and Share


  Minkki VIP
lite ferlinskt med snaran en bit ifrån halsen.... ett ställe i texten som ger rysningar - bra slut!
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen