Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myomtid

I vardagsbruket , ids ingen blomma
ingen vacker tulipan
bara en hormonvärkande böld

Bara svullnader
utom sig av gammalt
tröskat och vält

Det varar omständligt länge
där det hänger tröstlöst
tungt gungnade
bland dinglande snaror -
 
Runt kvinnan av jord och
gråtmjölk




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 582 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-12-07 12:00



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Starka ord om en svår tid.
2012-10-10

  Caprice! VIP
Stämmer in i hyllningskören! Och avslutningen är magnifik - "gråtmjölk" borde genast tas in i SAOL! Bokmärks omedelbums.
2012-10-08

  Anya VIP
En star text som jag tar in med smärta. Bra!!!
2011-12-14

  © anakreon VIP
*****
av fem möjliga
Calle
2011-12-14

  ULJO
Du skriver så man tappar andan.
2011-12-10

  Lili Samuelsson VIP
men du är ju bra. vilka bilder och vilket språk. "gråtmjölk" = nytt favoritord
2011-12-09

  Lavinia Röd
Tungt men oerhört vackert beskrivet!
2011-12-08

  Catharina Edin VIP
jag blir tårögd!
Så vackert, och så utan tröst -
2011-12-08

  Nina Ahlzén
tyngre än tyngst, starka bilder du ger mig av hopplöshetens grå ansikte. Gråtmjölk är ett fantastiskt ord, tack.
2011-12-07

  Måna N. Berger
Oj, vilken bild som välver sig ut ur dikten och slår mig till stumhet. Kvinnobild, av allt det obesjungna.

"kvinnan av jord och
gråtmjölk"

Dessa dagar. Ofrånkomliga delar av våra liv.
2011-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren