Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite mer än blott en känsla ...
... och ja, den är akut! ... även om jag inte är desperat
men kylan ute gör det så smärtsamt uppenbart ...




... och ute faller regnet ...

... och temperaturen likaså

Om en stund kommer vintern
obevekligt omsluta allt
Det fryser på
Regnet övergår i snö
Det blir kallt

överallt

Men för att livet ska kunna gå vidare
och när det blir vår
födas på nytt
måste allt det gamla gå till vila
för att övervintra eller dö

inom

Utom vissa undantag
så som exempelvis
du och jag

Våra årstider
har inga fasta hålltider
Våra biosfärer
är synnerligen
tempererade zoner

Ute övergår regnet till
täta flingor av snö
Vattenpussar blir till is
Det varnas för svår halka
utan tillförsikt är risken stor
att vi kan förolyckas och dö

på riktigt

Dock är det viktigt
att komma till insikt
att utan tillförsikt

är heller inte våra relationer
något som är helt riskfritt

inom

de gränser vi saknar
för vår gränslöst
generösa kärlek
till livet
till varandra
och inte minst
till oss själva
och dem
vi håller av och bryr oss om

För stunden
är kylan utifrån
lite för påtaglig
utan dig

dig jag saknar
var gång jag somnar
och
var gång jag vaknar

Behöver dig
nära, nära
tätt intill mig

Vill älska med dig
värma dig
bli varm av dig
tillsammans med dig

Ty när du är med mig
finns det inte en chans
för temperaturfall
inom mig

och jag
jag kommer hålla 
temperaturen även inom dig

Men även om tanken är god
behöver jag för stunden
en god portion mod

för att inte förfrysa mig
i den mörka kalla stjärnklara natt
som för stunden omsluter mig

bakom isgrå moln
vars skyar 
och isande stormbyar
gör det svårt att urskilja dig
för den återstod
som ännu finns kvar av mig

Den mig som är ämnad för dig
som jag så innerligt saknar
likväl
var gång jag somnar
som var gång jag vaknar

Älskar dig
Behöver älska dig
och bli älskad av dig
som är ämnad för mig




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-09 07:15



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det är lättare att vara modig ute i kölden om man har varmt om fötterna, klä dig i dina ords varma sockor - Rom byggdes inte på en dag, gläds över att dina ord bygger mod
2011-12-09

  PPQ
wow vilken text
2011-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP