Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppvaknande!


Kanske har vi mest kärlek av alla?

Det drog över mig som ett lågtryck från Sibirien,
att jag låg där bredvid och visste inte utgången.

Inget har blivit ett allt.
Det etsade sig fast som en otvättbar idé och
jag kunde bara falla till föga.
Ljusstrimmor av längtan träffade vita väggar
och bländade mig till slutna ögon.

Vi har funnits i en evighet,
trotsat krig och omöjligheter,
lotsat oss vilsna genom stormar
och brunnit när hettan plågade.

Vi är längre inte bara ett vi,
en institution som livnär sig på minnen,
en fusion som aldrig fick molekylerna i rörelse.

Vi skulle ju bara löpa några meter men vi springer ännu.

Dina tårar bar på samveten
och du visste så väl,
kände vibrationerna från ett fundament
byggt på luft.

Kärlek fanns när fantasierna mötte nostalgin,
vi kunde överleva ett tag till.

Inget har blivit ett allt.
En sång utan melodi,
en dikt utan själ,
där vi fortfarande kunde le och skratta medan
tomheten stirrade djupt in mellan vener och bultande hjärta.

Kärlek är inte bara en känsla,
det är också en måttstock på ett tålamod.

Kanske hade vi mest kärlek av alla,
men vi visste inte hur vi skulle mötas.

En omvärld väntar på explosion, en flykt
och en färdigritad karta över våra liv.

Jag låg där bredvid när tanken plötsligt omfamnade
mitt Universum.

Det var så klart, så transparent att det längre inte kunde
ingå i ett äktenskap med hat och avsky.

Du var mitt liv,

Nu tänkte jag börja leva det livet
och forma och finna.

Du var mitt liv,
varför kunde jag ha undgått det självklara?

Du ligger här bredvid,
och ett inget har plötsligt blivit ett allt.






Prosa av Max Poisé
Läst 209 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-12-09 11:29



Bookmark and Share


  Kalle.O
Du har en ton och berättarröst som tilltalar...
2011-12-12

    glasa VIP
en innerlig underbar text som formulerar vad jag har sökt och letat att få förstå och veta
2011-12-10

    ej medlem längre
Starkt...så starkt...dina nakna ord säger så mycket..även mellan raderna.
2011-12-09

    lory
oj vad den berör min själ...just vid den tidpunkten i mitt liv..
2011-12-09

  SagaArt VIP
Underbar text! Trevlig helg. Kram
2011-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé