Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vände våra stenar

 

Vi rusade i flock i går, rusade
med sökande körtlar, vädrande
i ickevinden.

Trummorna, trummorna av kött;
den enkla rytmen följde vi.
Vi vände våra stenar.

Ur groparna, groparna vi lämnade
har skalbaggar krupit idag.
Formalisera om ni vill, artbestäm dem noga
men säg mig -
när vänder vi stenarna åter?

Vi var människorök i går, människorök,
drivande till upplösning.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 167 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-11 10:51



Bookmark and Share


  /Isabel
Texten får litet olika innebörd beroende på hur jag läser, märker jag. Men någonstans väcks frågan; behöver vi alltid veta vad det som sker oss nödvändigtvis måste innebära, vad det står för. Att alltid förstå, benämna dessa skeenden, erfarenheter (etikettera osv). Kanske hellre ibland lämna, låta vara. Ta saker och ting för vad det, i stunden, är.

Inte helt lätt att förmedla hur jag associerar och tolkar här. Men -


De två inledande styckena tycker jag håller ihop allra bäst (språk, rytm, känsla). Bra bra.
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund