Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älva Älgskog o de tolv lärodjuren (skriver saga om Lucia)




Älva Älgskog instruerar

Nu har vi äntligen Lucia, mina älskade lärodjur! Så nu vill jag att ni skriver en stafettsaga till Lucias minne! Allt från saffran till elektriska ljus är tillåtna. Men enbart EN mening får var och en göra - hur lång den blir avgör ni på egen hand. Vi skall se hur ni blott på tolv meningar får fram både intressant intrig och poetisk skönhet?! Merlina Hermelin, det är nog bäst att du börjar! Sedan kommer en i taget fram till tavlan när han eller hon känner sig manad...


Merlina Hermelin

Ljusen lyste den Lucianatten i stadens gränder, men det var inte Lucias guldljusa ljus, det var lyssnande spejande blåljus.


Gerhard Grävling

Människopolisen hade fått larm om att Lucia var bortförd och förtrollad.


Råtta Trollerot

Vem som hade snott den unga damen hade de ingen aning om, men man iakttog en halv lussekatt som låg och glänste i den fuktkalla rännstenen.


Rudolf Räv

Långt borta i tomteverkstan satt Lucia och spikade ihop gunghästar, borrade hål för svansarna och hade det ganska så gott.


Fårever Bäver

Emellan varven strök Lucia sin vita ärmlinning över sin smutsiga panna, och dessutom hällde hon in glögg efter glögg genom sin skrattande söta glugg.


Hare Rama

Människorna kände dock en stark saknad efter sin Lucia, så det dröjde inte många ögonblick förrän även den infraröda polisen hade kopplats in i sökandet.


Irene Reindeer

De lyste och lyste ända in i skogsbrynen och ut på helt obekanta fält där blott tomtar förut farit fram, men ingenstans lyste Lucia tillbaka.


Ragnar Rådjur

Då fick den lilla truppen plötsligt höra ett sällsamt pinglande...


Gris Granris

Infraröda polisen gömde sig under en väldig gran och kunde inte ens knapra på pepparkakor för att ej avslöja sig.


Erika Ekorre

Det var Lucia som fick eskort tillbaka till staden, för hon hade jobbat så himla fint och var faktiskt färdig för inatt, tyckte tomtarna.


Ernst Nerz

Nå, nu skulle det under alla omständigheter ske utredning - vem hade haft mage att lämna en halv lussekatt ensam mitt i gränden och vilka barns föräldrar skulle egentligen ta emot gunghästarna som tillverkats illegalt?!?


Björn Getabocken Berg

Då kom slutligen tomtefar och gav alla en klapp, var och en visade sig innehålla lucior av stearin, och när människorna samtidigt tände sina lucior så tänkte ingen mer på vad som hade saknats, bara på det skönaste ljuset nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-13 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP