Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12 haiku




Haiku-blockets senaste skärvor

 

 

 

Hängbjörksprocession

Diger vind som sprids
genom kronorna. Psalmsång.
Virvlande gissel.




                                        Fyndighet

                                        en kylig morgon


                                        borriggar mot kinderna
                                        pumpar nattvärmet




Sibylla

molnrörelserna,

cirklande händer över
spåkulans yta




                                       Flygplanskropp (alternativ)

                                       en skymning blöder
                                       blänket från en flygplanskropp

                                       nål som syr såret




Saknad I

Lustans Lakejer
händer som vill beröra

gamla skivomslag




                                       Saknad II

                                       Långt hemifrån
                                       utan anteckningsboken

                                       en dikt kommer




Saknad III (torsdag kväll)

två flaskor som grips
tillsammans ur kylskåpet

en ensam strupe




                                       Saknad IV (smältpunkt)

                                       Snön dör mot huden
                                       bara vatten men ändå:

                                       kinderna fuktas




Saknad V (Rötter)

Spade möter jord

stålbladet smälter ned att
söka sitt malmfält




                                       Vädrets nycker

                                       går hem och skriver
                                       promenaden blev inställd

                                       det regnar haiku




Utryckning

plastadventsstjärnan
blir en pulsar, bryter ned
ett ambulansljus




                                       När vi passerar

                                       slänger med håret
                                       lutar sig ut mot vägen

                                       en parant hängbjörk




Bunden vers (Haiku) av Tomas Söderlund
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-18 11:33



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Den sista är en riktig pärla!
2011-12-18

    ej medlem längre
Det finns några här som jag gärna lyfter fram: Sibylla, Saknad I-II-III. De flesta visar i alla fall att författaren inte saknar idéer!
2011-12-18

  thyra
Alla var fyndiga! Kul med flygplanskroppen som nål och hängbjörken på slutet som slänger med håret. Fint!
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund