Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en kärleksdikt


du är seklers hänförelse
du är arméernas röda rosor
du är ändlösa vakna nätter

du är lågorna och elden
och du brinner som mojaveöknen om dagen,
du brinner som knivmördarens ögon,
som koltrastens sista skälvande sekunder
fast i kattens mun

din eld finns överallt och äter sig mätt,
upp över fasaderna som rastlösa möss
klättrar den oförtrutet vidare

jag sitter vid fönstret
och ser röken ligga tät över staden;
och plötsligt som en ilsken tjur
ränner solen igenom.
jag spricker ut i ett leende
jag ser hur kärleken fortfarande brinner,
hur arméerna slukas i lågorna,
hur rosorna äntligen visar sin färg

det hela är vackert,
mycket vackert
och just där finns du




Fri vers av Niklas H
Läst 336 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-18 11:59



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Elegant händelserikt och ljuvligt vackert!
2012-03-13

  Gunnar Odhner
Förlåt, 1600-tal.
2012-01-10

  Gunnar Odhner
Först läste jag alla fem stroferna. Sedan bara de tre mittersta. Då tyckte jag dikten förvandlades från bra till mästerverk.
Den påminner mig faktiskt om John Donne, en av mina favoriter, engelskt 1700-tal. Han har sådana där oväntade bilder som plötsligt sliter isär språket, som t ex solens ilskna tjur i din dikt.
2012-01-09

  Gigi
Så många bilder du
målar i mitt huvud med
denna! Skulle ge den
tusen applåder om jag
kunde!
2012-01-02

  AgnesP
!!!!:)
2011-12-18

    Max Poisé
Oj!! Detta är en av de bästa jag läst utav dig. Mycket behaglig och med ett bildspråk som slår det mesta!
Bokmärkt så in åt helskotta!!
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H