Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vykort från homeostasen, I-VI

 

 

Matthandlaren i Isfahan
ställer ned sitt teglas
vid sidan av bordet
för att räkna skärvorna
för att jämföra antalet droppar

~

Den florentinske bankiren
räcker fram en hand
med två mynt av guld
ett för hettan, ett för dottern
ett för sin själs räddning

~

I ett hus i Bostons äldre delar
dekorerat med aning av salt och tobak
sitter en lädernål i väggen
lågmält darrande
sedan nyåret 1822

~

För spårvagnsföraren i Ōtsu
blir Biwasjöns regelbundna blänk
i bebyggelsens frilinjer
en verklighet större än
dagarna

~

Östafrika, i det odöpta;
en yngling av Homo Ergaster
gräver ned sitt kranium djupt
för att undfly det obelysta i
mastodonternas läte

~

I Portoviejo går mannen som tvekat
till sist fram mot sitt fönster;
spegeln bär handsnickrad ram
av läppstiftsrött tamarindträ
när han vänder den ut i riktning mot Stilla Havet




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 261 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-22 01:19



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mer konkret än såhär kan det knappast bli... Samtidigt alstras riktigt abstrakta tankar om hur världen kan hänga ihop. Känslan i de flesta blir "oj! SÅ är det uppenbarligen för någon?!" Alla har sina regelbundna blänk, ingens helt likt någon annans regelbundna blänk...
2011-12-23

  /Isabel
Bildrutor -
Som en kortnovell i varje.

Det här är bra
2011-12-22

  Börje Larsson
häftiga vykort, gillar de tre första bäst...
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund