Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kände att jag bara måste skriva dessa rader också ...




Julen kan vara en glädjens tid ...

... trots all ensamhet
och till synes brist på sinnesfrid ...

När jag känner mig ledsen
och allt känns så där fruktansvärt
ensamt inom överallt

Då försöker jag söka stöd
för att resa mig ur min själsliga nöd
i referenspunkter med lyckliga slut

Ty när jag finner en sådan referenspunkt
får jag bekräftelse på att lyckan finns

Och finns den för några andra
så finns den även för mig
någonstans i tiden

Sen försöker jag se till att göra någon glad
för det är något som obevekligen gör mig själv glad

Ty det får mig att minnas vad som är väsentligast av allt
Ett leende
en blick
värmer din själ
får dig att inse
livets makt och gåva
att mena dig väl

Så mitt i all depression och ensamhet
ta till dig dessa ord från min verklighet
Ty finns lyckan i tiden
för mig
så finns den också för dig

Ta vara på och dela med dig av tiden
du har fått dig tilldelad
så får du känna hur sinnesfriden
återvänder med hopp om kärleken
till dig och de som betyder något för dig

Så är det i alla fall för mig!
... och jag finner ingen anledning till
att det inte skulle kunna vara så också för dig ...

Om du vill ...





Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-22 07:56



Bookmark and Share


  PPQ
den här är så bra, så rätt och så välbehövlig god jul på dig och tack för denna julklapp
2011-12-22

  erkki
Återigen denna sorg och melankoli. Varmt återgiven och lagom lång.
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP