Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vykort från homeostasen, VII-X

 

 

Mauritius, 1679; tio dronter som återstår
trampar vaggande mot
mannen med den kortskaftade yxan
(ett endabarn med syfilis
som skall dö av sin kvicksilversalva)

~


Andlöst, omåttligt vackert
hur sluttningarna kullrar bakom
den indiske gästarbetaren
som plockar blad av te i Cameron Highlands
när han tänker på sin blåa hink av plast

~

En liten pojke på en självfallet gul
postbuss på väg mellan Bastuträsk och Norsjö
låter pannan vila mot
fönsterglaset, vägen får lägga
silkeskrängningar längst in i ett minne

~

På da Gamas Flor de la Mar
som i åtta dygn legat i stiltje, för långt från Indiens kust
ser en skeppsmatros plötsligt i
fuktmärket bakom svabben
en såpkupol vinglande kryssa från kant till kant




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-22 14:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ofantligt unika belägenheter, som jag likafullt tycker mig förstå, särskilt den självfallet gula postbussen, emedan "det omåttligt självfallna" känns som själva poängen o livsluften för dessa roliga, vackra vykort. Vi har alla kunnat uppleva någonting i stil med "en såpkupol vinglande kryssa från kant till kant" (ifall vi hade gjort oss medvetna om det) - men vem har bevittnat det just så som denna matros gör?!
2011-12-23

  objekt3
känslopaletten skulle då kunna varit bredare men du skriver väldigt bra.

det omåttligt självfallna vet jag inte om jag köper.

Snyggt. Rent. Bra vändningar och språk.

Även humorn fattas mig. den behövs kanske inte här.
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund