Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återfunnet.




Navigationslinjer

 


Jag tog hyra på ett uråldrigt
sjunket skepp
och seglade det baklänges
genom tiden
under en flagga av vältrande blod;


               För höstögons skull,
               för de nya

               skrattrynkorna


Med lastrummet fyllt av råttor
guld som bränner i kistorna
gnagande skeppsmask i skrovet
handen på sabelns fäste
spejar vi efter segel krökta runt frånlandsvind;


              För höstögons skull,
              för de nya

              skrattrynkorna




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-04 11:42



Bookmark and Share


  Börje Larsson
som vi så väl behöver....
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund