Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej pastisch.




Rotokoptern Rockan

 


Vi hade lämnat Gond just veckan före

och lastat ketoglas i östra dockan

den andra resan sen jag mönstrat på

och embarkerat rotokoptern Rockan



Så hade Naviganten ställt in gyrodromen

för högfältsfärd mot Yira;

ehuru ville ödet annorlunda

och andra planer överred snart våra



Det började med lätt förlust av lyftkraft

som spårades till rotorspelets lager

och tvang oss till en nedgång helt i blindo

(en snöstorm skylde solens bleka dager)



En omild landning gav oss brott och skador

på för färden högst väsentliga moduler

Kommunikatorn kunde därtill rapportera

att radion inte alls upphov signaler



För varje skakning som skalv genom skrovet

så spratt det som en ryckning ned mot aktern

det smällde dovt och kved i bukens täckplåt;

i skruvis satt vi fast med rotokoptern



Jag lämnades att övervaka lasten

när de andra gick att söka efter råd

- om sådant gives här, där själva hoppet frusit

funderade piloten melankoliskt



På den tredje dagen täckte yrsnön spåren

som ledde ut i intighetens dödrymd;

mitt enda ljus var galenskapens lykta

som ömsom brann, och ömsom ville flykta

tills den blev slutligt skymd,

av snölagren och åren.




Bunden vers (Rim) av Tomas Söderlund
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-29 11:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klart njutbar läsning ...
2011-12-30

  TrollTörnTrappan VIP
Jovisst är det helt klart Aniara som sjunger här?!
2011-12-30

  Börje Larsson
du är en fullfjädrad skrivare....en härlig beskrivning av en obeskrivbar resa....
2011-12-30

  objekt3
http://www.youtube.com/watch?v=-wNax22B4wY&feature=related


(dude, om det nu behövs en förklaring: var är din humor, egentligen? -förrutom den seriösa skräcken-


det är en skamm att någon som kan skriva så bra ...

och ibland: fuck spaCE

pax

2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund