Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stycke för ensam fiol

 

 

formen

av organismen

smäckert höggravid


granträ
lack
flera lager      ögat handen
                   andra ögat
         andra                    handen

en punkt
mellan greppbrädans slut och stallet                 
en antydan
till den punkten                                             
en viskning i förbigående om den punkten
                                                                                               där
 

taglets värmeställning
beröring
mot singulariteten, skålgrepp
motkraft
svängningen                                     vågfronten
fria höjden av kyrkorummet,

denna ofantligt strävande kropp av en luftjätteödla blir

fullständigt otillräcklig
stenen rämnar

norra Europa glider ut i havet
slukas av bläckfiskarmars spiralgalaxer
och allt upphör
om den här halva sekunden darrar ut

                                          om














                                            om




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-27 23:23



Bookmark and Share


  John Shade
den där halva sekunden
2011-12-28

  /Isabel
Allt jag kommer att tänka på när jag läser, är barndomens återkommande fiollektioner. Inga positiva minnen. Men ångrar faktiskt idag att jag slutade.

Detta blev ingen konstruktiv kommentar till din text, bara en massa (personliga, emotionella?) associationer. :)

Vad jag stannade litet extra vid (och det tack vare att det visuella - radförskjutningarna osv - förstärkte känslan av språket) var detta stycke:



"granträ
lack
flera lager ögat handen
andra ögat
andra handen"




(och det var också där någonstans jag kastades tillbaka till nötande av skalor och övningsstycken - kanske varvat med litet tårar)


Schysst gestaltning.
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund