Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barn utan flytväst



Ett ord utan stavelse
som inte passade in i alfabetet,

ramlade omkull

Bildade sitt eget hem
tills gryningen svepte sönder visare till kaos

utan fristad


En säng flytandes på stormande hav
ett barn utan flytväst

rädd för att bron ska distraheras av verklighetens bok
innan dagen tappas

Bär nyckeln runt sin hals
rädd för att inte synas
tappa halsen och vinden hinna före

Klockslag till dagbok då telefonen ringer in
samtal utan röst till ljudlösa meningar


utan punkter

Lär sitt sinne läsa
för att få sina ögon sedda

Leker sig fram till en familj
av huvudlösa pinnar

Bygger vägar på sin kropp till byggnad
för att famnen ska hitta hem

Skadar sin egen blick,
För att lära sig sy andras sår till okända leenden

Stoppar sin egen kudde
utan förvarning om ostabila mardrömmar
i sömnens slut

Lekandes
fram

på gator utan sken
till skylt

Barn utan flytväst
lärde sig simma

För att en dag kallas omöjlighet
Att barn själva

kan lära sig simma,
utan logik av annan hand

Barn utan flytväst
fick drunkna,

Utan förvarning
Om att det tar bara några minuter

..att drunkna bort.














Fri vers av svarta ängeln
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-28 22:45



Bookmark and Share


  Ronny Berk
passande rubrik till den läsvärda texten- budskapet berör, de ljudlösa meningarna vrålar ...
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

svarta ängeln