Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under rutiga dukar (caféliv)

 

Vaknar medan nattdoket ännu stramar
draget över tallarna, skärmar, skymmer
landet där caféborden ännu sover

staplade, stilla.



Eftermiddag, doket har dragits undan;
Borden livas, kivas om folk och dukar.
Bordsben flätas, skivorna byter kaffe-

ringar, förlovas.



Ser du inte? Kopparna som ni lämnat
kastas mellan borden som mjuka bollar
ut i köket. Smulorna från din kaka

skakar de av sig.



Bunden vers (Hexameter) av Tomas Söderlund
Läst 472 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-29 17:08



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Kul konstruktion, man blir glad! "Surreal but nice!"
2012-03-10

  objekt3
först tycker jag "mens" hade varit bättre än medans

dukar är bra. skönt att slippa space.

skakandet, bollarna och frågan var andra highlights.




(men om jag var du skulle jag spendera tid med att jobba på humor och skräck något reellt rörande och tennsoldater (astrid) - alltså dö ;))
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund