Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där drömmar börjar.

tänker inte bli den du dödar inatt!
ska stå stark,
vända mitt anlete och förvissa mig om din intention,

tänker inte bli den du misshandlar och drar med dig
i gyttjans fläskliknande yta,
ska liksom stå upprätt
med näsa som känner himmelens överförfriskade doft

minner fortfarande de sparkar
som lyser i min själ,
de ord som fick världen att rasa

minner fortfarande de blickar
som spetsade mig på bål
och det dog tusen drömmar under en endaste natt,

tänker inte bli
den du vill
jag ska vara

tänker inte bli den du formar med dina händer
och för till det väderstreck du uppfunnit,
ska gjuta mina fötter i cement,
ska hindra mina armar i tvångströja

tänker inte bli den du ständigt jagar
som känner piskrappen i ryggslutet
och hettan som krossar min rätt att yppa

minner de misslyckade försök
att stå emot när din orkan blåser upp
och likt ett asplöv i höststormen plockar
du upp mina försök

du tror du har vunnit
när du finner mig
likgiltig

du tror du har hittat lyckan
när min apatiska blick träffar

tänker inte bli
den du dödar inatt,

när drömmarna äntligen börjar igen!

tänker inte bli
något annat än

jag




Prosa av Max Poisé
Läst 290 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-12-30 00:08



Bookmark and Share


    lory
styrka,mod och stor integritet...
2012-01-02

    ej medlem längre
Dina ord träffar med en styrka som tar andan ur mig.
2011-12-30

  Järnkatten
Max-imalt du, stå fast, applåder!!!
2011-12-30

    Jane S VIP
Ett nyårslöfte som heter duga- Gott Nytt År på dig Max!
2011-12-30

  Emme VIP
Härligt flyt i texten, bra formulerat,
starka ord som träffar och berör..

Bra! Dubbelbra! Trippeldubbelbra :-)
2011-12-30

  Ninananonia VIP
skönt.. att bara vara den där jag..
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé