Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fundering och konklusion utifrån ett manligt, läs mitt, perspektiv ...
Gäller nog motsvarande för en kvinna i motsvarande position ...




Om varför inbjudan till Nyårsfirande lyser med sin frånvaro ...

Så här inför den stundande högtidskvällen
då vi förväntas avnjuta 
den avrundande nyårsskrällen

går jag igenom den obefintliga högen
av nyårsinbjudningar
och betänker den närvarande frånvaron
även vad avser inbjudande samtal

Två huvudskäl finnes enligt min mening
antingen gäller den ena 
eller den andra
men ibland kan båda samsas i ljuv förening

1) Du är en fullständigt okänd, ensam man
utan vare sig bekanta, vänner eller några andra du känner

2) Du är inte fullt så okänd, utan snarare en ensam man
som allt annat än sociala fobier har

I det senare fallet gäller för att bli bjuden att
- det inte är ett party för jämna par
ty singlar är inte så välkomna då den manliga delen 
vill ha sina kvinnor kvar ...

- om det är ett öppet party för alla sorters människor
det vill säga som i berörda sammanhanget passar in
gäller att den kvinnliga delen av festledningen
inte finner dig vara för attraktiv eller intressant
och att den manliga delen av samma festledning
inte finner dig utgöra någon hotande potential
eller att du får för stor uppmärksamhet - större än dem
och därmed kan bli en lite för obekväm rival


Vet att jag inte tillhör kategori nummer 1
och att kategori nummer 2 till viss del gäller
sådana som mig ändå ... om än listan
över anledningar och kriterier för bristande inbjudningar
kan göras väsentligen längre än så ...

Kvarstår gör dock min egen inbjudan till det party
jag hoppas få uppleva just detta nyår hemma hos mig
eller hemma hos dig som är ämnad för mig ...

Flexibiliteten är större än man kan tro
hos en hungrande ensam själ
som vägrar sluta tro på kärlekens kraft
att få oss att känna 
livets makt och gåva att mena oss väl!




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-30 00:30



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
nickar..mmm och sen är det ju så besvärligt att hålla sig vaken till midnatt
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP