Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Via den poetiska leken, där den utgör resonans på Melonas http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1401894. Det kursiverade stycket är ett citat därifrån.




Katapulter (som den lämnades vid hennes sängbord, sent en onsdag natt)



Jag har hållit mig vaken
genom varje natt

jag har hållit mig vaken
med kaffe, hållit mig vaken
med katapulter
för att genomsöka varje natt

om jag var förlorad
frågade du
om jag var förlorad,
en kontinent i hemligt svart
skulle du då söka efter mig?


men käraste,

om jag skulle söka efter dig
vore du genast förlorad;

jag har redan hållit mig vaken
genom varje natt

             jag har sökt genom eken
           (där jag var vinden)

                                              solen
                         (där blev jag stormen)

            blodet
           (en obotlig sjuka)

                                              kriget
                      (jag höll mig hos barnen)

            ångan
          (där drev jag ihop den
           till droppar
           och förde dem till dina läppar)

om du vore förlorad
om du lärde mig någonting

om du är kontinenter draperar jag dig
i den här himlen jag fått
söker upp dina sjudande städer
fäster knippen av blixtar och rullande tordön

jag klipper ut vintergatan
glöder den som ett vapen
om kriget kommer

den här himlen jag fått
jag blåser den full av fåglar,
skakande
skakande svarta stormar

om du vore förlorad
satte jag mig på spel
allt på det ovända kortet
bäva eller rista
och hänger kvar i det ögonblicket

håller andan av spänning, av väntan
blir stormögat runt din hals
under varje natt 




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-30 02:15



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Den här är bra, mycket bra.
Dikten bygger upp ett fint flöde och fångar läsaren.

Jag bokmärker och kommer tillbaka för att läsa på nytt.
2011-12-30

  Kim VIP
Många fina lysande dioder här!(eller bär kanske)
2011-12-30

  Yrre VIP
Oj, denna var annorlunda, stor i liknelserna och mycket bra och välskriven!
2011-12-30

  Börje Larsson
djävligt bra...bokmärker!
2011-12-30

    ej medlem längre
men åh men åh men åh

nu är jag ännu mer kär än jag var innan, du styr ju rakt mot ljuset, det är bara att ta in det då, börja gnistra. tack
2011-12-30

    Melona
Men herrejävlar. Fan vad fint. Lite halsklumpig här bara. Rörd. Den poetiska leken är vacker.
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund