Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Dãdra tãl d moll/D dur<br>


Vid skiljevägen

Grusväg med skiljeväg

jag gick med vilje där

kottar och tallespån

ovädret norrifrån

slet av en äppelgren

bonden tog dit den sen

la den i korsningen

sade sen morsningen

till mig och vandrarna

som ingen klandrade

men de begrät den svårt

grenen som blåste bort

jag bjöd dem äta av

frukten som gått i kvav

äpplena präktiga

tunga och dräktiga

men de var uppblötta

angripna, anfrätta

svartrosten, vitpesten

de gjorde tackgesten

 

Susandet lättade

grusvägen öppnades

blev till en korridor

för dom som omsorg får

pojken i boendet

med vårdberoendet

undrade vem jag var

jag gav ett hövligt svar

om ett vikariat

man är väl demokrat

 

Klockan var nära sju

byggnaden växte nu

blev till en slottsskola

lärarna stencoola

satt där på golvet och

skrev i planeringsblock

läste på tidningsspråk

pratade nidingsdåd

alla var vänner där

fika och atmosfär

nya kollegorna

gamla förmågorna

vissa med mer distans

fast jag gav dem en chans

var jag ändå rätt glad

att jag bytt arbetslag

till undre våningen

tackade konungen

 

Hästen passerade

skvallret passerade

tänk att han hade jeans?

tänk såna kräk det finns?

slöjdfröken vittnade

hon sa det kvittade

för han var pedagog

händig och demagog

tänk vilket livsprojekt bara lätt övertäckt



Bunden vers av Nanna X
Läst 450 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-30 07:21



Bookmark and Share


  objekt3
haha mortel och löften eller så

http://www.youtube.com/watch?v=HS28fwJ2-Gw

2011-12-31

  Catharina Edin VIP
ville bara tillägga, att jag blev inspirerad av din text, det slutade med att jag skrev 'var är entrén -'; tack för det!
2011-12-31

  Catharina Edin VIP
wow, vilken häftig drömraga!
2011-12-31

  TrollTörnTrappan VIP
Bästa rimmandet har du i början här, såsom skiljeväg /vilje där, svårt /bort... fast mina favoritrader som hel bild blev de relativt enkla "satt där på golvet och /skrev i planeringsblock" när den stencoola förtrollningen till slottsskola infallit som vid en magisk tidpunkt...
2011-12-30

    ej medlem längre
jag skrattade - hoppas det var meningen..ordsnidare där!!
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X