Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag rullar


I mina tystnader
Här finns ljud av alla slag
Med brum och kras och fras av
knaster mellan däck
och fläck, våt fläck
Man kan tycka att det är mysigt
men mest tycker man att det är sorgligt
Det är ju så ödsligt när ljuden tar över.

I mina tystnader ska bara jag höras
Jag vägrar samsas med andras uttryck och
påtryck
Vägrar hela idén av en annanhet,
annans egendom, andra innehåll
Man kan väl inte isolera sig tillsammans
med andra?
Det finns inte rum för motsatta riktningar
när de kommer från motsatta håll
Inte i min bubbla

I min riktning riktas strålkastarna
alltid mot varandra
Som speglar som inte kan se varandra
eller hur det nu var med det hela
Om jag råkar stå emellan blir det
brak eller slut
Det viktigaste är hur det ser ut
eller kanske inte alls

Jag måste kasta mig själv
Det säger jag hela tiden
I mina tystnader finns mantran
Ifall ljuden skulle råka ta död
på den sortens aktiviteter
Här har du, här har du allt
Fast det är ju bara jag
Och jag stänger ute allt annat

Utan utanför
Utanför rullar det på
Gråsteg efter gråsteg, småsten
på småsten
Måsten på måsten
Det rullar snett herr mister dam
Det rullar så du har sett
att det fortsätter bortanför
Innanför ser du bara mitten
Mitten är mjukare och stilla.

Just för att undvika
ALLT DET DÄR
Jag måste verkligen knipa
Det är helt sant, det här
Jag är helt oförskämd men om jag
låter dig höras nu
Kommer jag aldrig någonstans
Hittar jag aldrig in
Jag kan inte släppa något som känns som
något som kan säga något om något
- Helt omöjligt

I min tystnad är det aldrig tyst
Det får inte bli så tomt att varje
hårstrå kliar
Det får inte bli
så mycket att det rör sig framåt
I mitt framåt finns det luckor av bakåt
eller i alla fall stanna
sitt stå
I ett stående finns väl ett gående finns väl
ett annat välsignat fordon

Men bara jag och mig
Och bara tystnaden.




Fri vers av Människa
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-01 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa