Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Ektal b moll/b dur


Sönderfall



Trötta barnen hemkomna från slitsam vandring
jag får bädda ner dem strax för sömn och lindring
lillan grå i ansiktet och gammal blöja
kanske får hon åter kraft men det lär dröja
hästarna är också klena, far runt huset
letar efter hö och söker sig mot ljuset
Bruno Den Mekaniske han sönderfaller
benen faller av och alla attiraljer
snart är bara huvet kvar jag bäddar ner det
under vita lakanen så ingen ser det
men det frustar ännu svagt ur lena mulen
kanske finns det hopp att laga kulledshjulen
liksom att ge mat och skötsel till den vita
skönhästen som rusar runt så blek som krita
men vår miss Felicia är ännu borta
frågan är om kräken kommer helt till korta
jag får slutligen gå uppför trappan
sova lite dela säng med pappan

Nu är dags för föreställning! Barnen showar
lärarna de klappar pratar högt och hojar
sedan är det mat och trångt i korridoren
matvagnar får samsas med den blanka båren
slabbet måste ut först liksom syndastraffet
sedan in med nybakat och mjölk till kaffet






Bunden vers av Nanna X
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-03 08:39



Bookmark and Share


  objekt3
mycket bra. Min favorit. lätt. det sönderfallande. det är köttragu det är lamm som faller av från benet och ringar med små barn som suger märg

trappan/pappan är det enda jag tvekar på och känner inte funkar- även det uppföljande lilla stycket blir mycket bra kusligt och fasetterat.



(btw, som svar på pepparkakorna: http://www.youtube.com/watch?v=kb_sJyhmohQ&feature=autoplay&list=FLCikf_IvkFSlEGRDC3whvEw&lf=plpp_video&playnext=2)

2012-01-04

  TrollTörnTrappan VIP
Denna går i grumligt vitt.

Intressant, jag höll just på att avsluta min senaste där såväl häst som gathörn som snöljus är med, och strax före fullbordandet fick jag läsa, här, hur hästarna far runt huset och söker sig mot ljuset...

Kusligt hur benen faller av, fast barnen håller sig uppe.
2012-01-03

  Ingela Svenson VIP
super, dina drömmar är bara så otroligt innehållsrika, min drömtydarkunskap går bet!
2012-01-03

    ej medlem längre
hej drömmare--jag älskar dessa åkerspöken-
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X