Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tysta gycklare

Skapar syfte till varje steg,
Att ha försökt gå på dig var halt

Kastar in dina heliga väsen
utan fingerfärdighet

Ensamheten flyr ur mina ådror
av självcentrerade fasader

Jag kommer att krossa din spegel av dimmor
under en dans med dig i illusion

Jag kommer att finnas kvar här på min tron
Och bära min krona
Stirra ner på dig utan ögon
till försvar

Jag är en skapelse av kött
av dess syn som kommer att våldta dig

Giftet brinner
Mina svar blir som avlopp i din mun

Månskenet kanske dör på min hals
omringad av dig
som tysta gycklare

För när mörkret lossnar
kommer jag vara beviset
på det som gått förlorat
i verkligehetens tecken

En skämtare har lektion för en clown
till elev som du
utan hälsotillstånd

vi kommer gömma oss i våra skuggor
min kära vän

Men du kanske tycker som mig
att ljuset är för svårt att bära

Det jag tvivlade på
om det verkligen fanns

Var mig själv,

För när jag mästare
en gycklare som misslyckades

en gång

och vinden blåste genom mina benen

för att jag vunnit

kärlek

så förblev jag utan publik

och förblev kallad


misslyckad.








Fri vers av svarta ängeln
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-05 10:31



Bookmark and Share


  Ronny Berk
rubriken intressant, gycklare har inte för vana att leva i tystnaden;
rätt så när diktarjaget talar om flyende ensamheter och brinnande gifter...
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

svarta ängeln