Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kom att handla om tillit, ändå. Hur vi drogs till varandras hunger, till bristen, hur vi kände igen. Vi lappade så gott vi kunde.


Ungljusstorm



En blev min vän då han just släppts ur häktet. Han talade, under åren som följde, aldrig om hur det var att använda kniven mot någon; en familjemedlem, en bror. En annan brukade dra ner byxorna och visa sin penis vid kyrkogårdsmuren: hans tröja med en logga från ett amerikanskt universitet bar på stora svettfläckar; gamla fläckar med saltrand då han som en vanlig yngling provade prata gitarrsolon och starköl. Han ringde mig, långt senare, från en annan stad, en annan tid: han grät och ville ha hjälp, tror jag, men jag hörde inte vad han sa. En tredjes blick saknade glansen av flyktig kärlek. En fjärde kunde vara jag, var jag.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 299 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-01-07 22:24



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Våra möten och våra relationer, de är inte alltid så fulländade precis; men de är ändå så viktiga i våra liv...och därför vackra.
2012-01-08

  Nina Ahlzén
så mycket liv i dessa korta rader, svärta och vemod; liv
2012-01-08

  Armo
Din omvälvande lyrik ihop med ingressen är fantastisk. Texten i sig lämnade mig undrande över vad det var jag läste egentligen men svaret fick man i ingressen. "Att vi dras till varandras hunger". Oavsett vad det är så har du nog rätt. Tänkvärd text, skickligt skildrat i olika situationer och bilder.
2012-01-08

    Göte Holmlund
snyggt och bra
2012-01-08

  Ingela Svenson VIP
Alltså, det ord som kommer i tanken är "bottenlös" - det vill inte säga lite det!
2012-01-07

  Minkki VIP
ibland kan man räcka en hand, ibland inte... utan vänner är människan ställd...
2012-01-07

  Lili Samuelsson VIP
brutalt jäkla kalasbra
2012-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson