Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2010


dödens dröm

jag drömde du dog i natt

dina ögon vitnade och ditt anlete smälte
ångestens röda sjöar svalde dig
och mina händer blev svarta av damm
min slätt låg öde, mitt skelett hårdnade
ditt rostiga diktsvärd föll, min glödande
fjäderpenna gick till aska
bröstet brast och dina knutna nävar
slog inte livets hjärta mer
jag drömde du sjönk och bara jag med
min rädsla kunde fånga dig, jag satt i
hörnet, såg mitt liv rinna ur dig och
du var aldrig vackrare
du förintade mig, när du inte ens valde
hela hans intet själv, han kunde lika väl
penetrerat mig, jag nådde inte, förmådde inte
jag drömde om död i natt och dina läppar var stilla

du dog i natt och dagen blev sollös




Prosa av Shush
Läst 396 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-08 12:07



Bookmark and Share


  Anna Maris
Härligt mörk :)
2014-06-06

  Rochester
Första raden, är det en anspelning på Karin Boyes "Jag drömde om svärd inatt"?
2012-05-08

  bittemi VIP
Så bra skrivet! Och starkt berörande
2012-04-20

  swimsus@gmail.com
Du ville bli bedömd? Det kan inte jag. Men du är mer än godkänd av änglarna det vet jag, för du beskriver hur allting brister för att aldrig mer bli sig likt igen när något försvinner iväg.
2012-03-23

  SvartPoesi
Så som du leker med orden, vackert.
2012-03-23

    Rebecka Sekelius
Åh, vad bra. Du sätter verkligen de rätta orden på rätt plats.
2012-02-12

  Niara
wow. Bara WOW. Så otroligt stark! *ryser*
2012-01-23

  Ninananonia VIP
berör...
2012-01-15

  dubbelve
Fruktansvärt. De första fyra raderna gav mig kalla kårar.
2012-01-11

  Casbah* VIP
inte en lätt text men vinner vid andra läsningen..kräver tid att ta varje ord och rad i ett särskilt tempo..då kommer orden till sin rätta..
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Shush