Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så uttrycker Jakobs brev det.


Tungan en eld från helvetet


Betsel i munnen på en häst

styr hela kroppen och

ett fartyg som drivs

av hårda vindar styrs

av rorsmannen

med ett litet roder




En liten eld

kan sätta en

skog i brand




Så ock tungan

en eld




själva

den onda

världen

bland våra lemmar




som fläckar

hela kroppen




och sätter

livshjulet

i brand




antänd

av helvetet




Tungan kan

ingen betvinga

oregerlig

och ond




full av

dödligt gift




Med den tackar

och lovar vi Herren

och sedan

förbannar människorna




Från samma mun

lovsång och förbannelse




Inte kan samma källsprång

ge både sött

och bittert vatten?




Eller en saltkälla

ge sötvatten?




Har ni självhävdelse

i hjärtat

skryt då inte

och tala osanning!




Sådan vishet

kommer inte från ovan

utan är jordisk

oandlig, demonisk




Visheten däremot

är ren, fridsam

försynt och foglig




rik på barmhärtighet

och goda gärningar




omutlig och uppriktig




Rättfärdighet utsås i frid

och bär frukt

för dem

som håller frid




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-01-12 08:56



Bookmark and Share


  Seglaren
Grattis till placeringen, Bibbi
2012-01-16

  mare VIP
Så sant !
2012-01-16

    ej medlem längre
Tack, en sån här text skulle jag behöva läsa varenda morgon innan jag sätter igång och hugger : )
2012-01-12

  Seglaren
En viktig text från Jakobs brev. Ett budskap som alla kan ta till sig. För vem har alltid hanterat sitt tänkande, sitt tal och skrivande på rätt sätt?
Det här tål att upprepas jämt och ständigt.
En angelägen text att läsa.
2012-01-12

  walborg
Av frukten känner vi trädet
2012-01-12

  Ninananonia VIP
Väcker tankar...


också tankar kan orsaka stor flörödelse :I

älskar frid... bara ordet är så underbart...
2012-01-12

    ej medlem längre
Rättfärdighet utsås i frid
och bär frukt
för dem
som håller frid

viktiga ord att ha i minnet, att leva i frid och i fred varje människa emellan
2012-01-12

  poetryGirl
Detta är sanningen
2012-01-12

  marie-helene
Ja mycket ont kan komma från tungan..
Bön om nåd är det rätta,bra text..
2012-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP