Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En glad människa




Glädjebud på poeter.se

Evangelium betyder glädjebud.
Att sprida glädje är en troende människas viktigaste uppgift. Att glädja och att hjälpa, räcka någon sin hand. Trösta och stilla oro.

När jag spanar ut över poeter.se ser jag flera evangelister. Det är poeter som man blir glad av att läsa. Om de är troende vet man inte alltid. Men man känner alltid igen en glädjespridare.

Det finns några som kallar sig profeter och några som kallar sig präster. Men blir jag glad av dessa personer? Nej, inte nämnvärt. Det är bråk och det är kärlekslöshet och brist på förståelse och förlåtelse, som jag ser. Det luktar lite illa.
Av frukten känner man trädet.

Eftersom jag varit troende, vet jag någorlunda vad en sant troende människa utstrålar. Det är värme, ödmjukhet och framför allt glädje. De sanna glädjespridarna är inte många.
Men de finns.
Tack för att ni finns.
Ni är den bästa reklamen för evangelium.
Ni gör mig glad.

© Seglaren januari 2012




Prosa av Seglaren
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-15 20:42



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Glädjande text!
2012-01-26

  poetryGirl
Av frukten känner man trädet.

Så sant
2012-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren