Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något som kan accepteras även av icketroende


Törnekronan blottar sagans kärna



Den Gamla Sagoboken
berättar om korsets vekhet
där den Stora Planen
gick om intet

Den Gamla Sagoboken
talar om den mänskliga varelsens
många tillkortakommanden
men också om dess styrka
dess lidelse och kärleksfullhet

Den Gamla Sagoboken
visar jakten på livets mening
det förflutnas skrämmande historia
och den stora rädslan för framtiden

Den Gamla Sagoboken
har små korn av sanningar
möter upp oss där vi
finner vår egen natur
på gott och på ont

Den Gamla Sagoboken
talar om en Frälsare
mördad på ett kors
för ”våra synders skull”

Den Gamla Sagoboken
låter oss höra orden;
”Fader förlåt dem,
för de vet inte vad de gör!”

Den Gamla Sagoboken
klargör vad det handlar om
det som är själva fundamentet:

FÖRSONING!




Fri vers av Jack E. Gladh VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-16 10:21



Bookmark and Share


  Seglaren
Bra skrivet om de gamla sagorna.
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST