Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bad min vän Håkan Nilson om en bild till detta ämne - fotograf i Östersundspressen på den tid då det stormade kring oss som prästfamilj i Borgvattnet 1981 - och massmedia var ständig gäst i vårt hem en period.


Se här är jag och de barn som Gud har gett mig


Genom Guds nåd

skulle det komma

alla till godo

att Jesus

fick möta döden



Ty när han



genom vilket

allting är till



ville föra många söner

till härlighet



måste han låta honom som

leder dem till frälsningen

bli fullkomnad

genom lidande



Han som helgar

och de som blir helgade

har ju alla samme fader



och därför blygs han inte

att kalla dem bröder

då han säger:

"Jag skall förkunna

ditt namn för mina bröder



mitt i försmlingen

skall jag sjunga ditt lov"

likaså:

"Se här är jag

och de barn

som Gud har givit mig"



Detta sista

blev så levandegjort

för mig de sista dagarna

vid tanke på situationen

att liksom träda i gapet

för dem jag beder för



egna barn

barnbarn

och alla

bönebarn


"Se här är jag och de barn som Gud har gett mig" Hebreerbrevet.


Håkans egen kommentar till bilden:"Jag tycker att hans ansikte återspeglar en pågående process i hans hjärta. " vem är det som klappar på mitt hjärtas dörr"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-01-16 15:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Bönebarn ett sådant vackert ord
2012-01-17

  Vici
Många förvånade
och tacksamma;-)
miner
lär vi nog få möta
på "den dagen"...

Tack Bibbi!

Kram!
:-)
2012-01-16

  Eva Helene VIP
Bönebarn - vilken omsorg det ligger i detta!
2012-01-16

  Bibbi VIP
Courtly Love

Vi stod på bibeln fullt ut och erbjöd oss driva bort de osaliga andarna som huserade i den gamla prästgården. Se min bok "Axplock ur mitt liv" här på sajten om det ockulta i gamla prästgården.
Tack för respons!Mvh//Bibbi
2012-01-16

  Seglaren
Att få barn och barnbarn är en verklig rikedom. Men som framskymtar i din text, är det ett visst ansvar.
Jag råkar veta att du, Bibbi, tagit väl hand om de dina. Jag är säker på att de är tacksamma för det.
2012-01-16

  Minkki VIP
bönebarn - vilket varmt ord
2012-01-16

    Shush
Vad hade ni gjort, som gjorde att det stormade kring er?
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP