Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Replik 2.


Ännu en tavla


En misslyckad munk i färg
har fallit från sitt berg
Sitter och tvår sina händer
medan arken i boken han vänder
Slutet blev alltför illa
Han skriver en ny postilla
Med ryggen böjd och krum
sitter han i sitt moratorium

Funderar på livets gåta
med munkkinder så våta
Gammal, trött och mol allena
vill han sina synder rena
Kvinnan var så härligt ung
Sorgen väger stor och tung
Munken rör vid sin tonsur
Kärlek är ingen sinekur
Om en misslyckad succé
skriver vår "otrogne" abbé




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 433 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-17 02:13



Bookmark and Share


  Let it go VIP
en tavla och en boxare och en slagpåse... aj
2012-01-18

  Arne Ugglemosse
Påminner mig om Viktor Rydbergs "I klostercellen." Bra jobbat!
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för