Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lögnens mantel, ligger över samhället..


Lögnen förgiftar folk!

Ibland känner jag för
att släppa inre hämningar..
och då menar jag genom
min älskade vän pennan..
skriva rätt ut vad jag tycker tänker
om saker och ting som pågår
i lilla landet Sweden..
om detta nu skulle ske
blev jag säkert avstängd från poeter
attackerad av rödingar
och hela PK-eliten...
media skulle ringa upp mig
och säga: vad är det för lögner du sprider!
så jag ligger lågt, än så länge..
låter lite pysa ut emellan varven
men trycket är så stort
att jag kanske inte orkar hålla allt inne
så mycket längre...
en dag pyser det ordentligt!
och då vet jag att det kommer skjutas
många vassa pilar emot mig...
även fast jag har yttrandefrihet
och lever i ett demokratiskt land..
jag har känt alltför länge att jag bor
i ett "diktatur land" och det blir inte bättre
jag är en ärlig och sann människa
och hatar lögnen som tagit över samhället
jag tycker inte om att ljuga
jag står upp för sanningen och
fortsätter göra så, som igår idag och i all evighet!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-28 13:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2014-07-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Dig,Mare ! skulle jag gärna bilda en pakt med,för tydligen flyter våra hjärnor ihop i vissa delar.
2014-07-28

    ej medlem längre
Dessa rader är verkligen innerliga
och får mig som läsare att förstå att diktjaget verkligen tror på sina sanningar
men som alltid så är sanningen sällan sannare än förmågan att förstå att det man måste tro oftast är sin raka motsats
ungefär
2014-07-28
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP