Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan vilan

Tiden är förgänglig,
Höstens tystnad

Kommer en dag vara
Bortom vårt förstånd

Liksom hela samhällets
Illusioner begravas

Under snö och regn
Och vind och död

Men

Än är tid för skönhet
Än är tid för sång

Vår eviga konflikt må ha sin
Gilla gång

Än är tid för skönhet
Än är tid för sång

Fastän vi en dag
Försvinna
En färd mot en vila
Oklar för vilket omfång




Fri vers av Robert Halvarsson
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-18 14:36



Bookmark and Share


  Goginon
Underbar text. Ser fram mot vilan. :)
2012-10-17

  Sommarnattsljus
Tycker om både innehållet och formen. Skrattar till när jag läser "Vår eviga konflikt må ha sin/Gilla gång. Blir glad av att läsa dikten. Tycker om insikten om livets förgänglighet och den samtida uppmaningen att ta vara på livet. Tack!
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Robert Halvarsson
Robert Halvarsson