Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
where do you go to my lovely?


dom säger att du kommer att gifta dig med en miljonär.


du har
tusentals följare på twitter
maxgränsen för dina facebookvänner
är för länge sedan nådd
du har
en evig himmel
och rosenkind
existensen ja livet
tycks utgå från dig

efter en helkväll på riche
vid ditt stående bord
möter du någons blick
genom taxifönstret
jagade kalla
genomskinliga ögon
ögon som finns men inte känns
som tittar utan att se
de tränger in
de skrapar i din själ



ett krackelerande harhjärta
en läckande puls


du vet inte om det än
men blicken i taxin var din




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1668 gånger och applåderad av 62 personer
Utvald text
Publicerad 2012-01-18 20:24



Bookmark and Share


  Aisha VIP
så oerhört bra..

du träffar nerven och ditt språk ger mig tusen bilder

tack!!
2012-03-21

  Saring
Strålande bra!
Slutraderna tar andan ur mig.
2012-03-06

  Katharina BR
Fruktansvärt bra slut.. Rös till, den var riktigt bra.
Du borde vara mer än nöjd :)
2012-01-31

  Prins Hatt Under Orden
Slutet kan vara bland det bästa jag har läst på väldigt länge.
2012-01-30

  Ola Rydberg
Oj det här var orginellt
och galet bra
2012-01-29

  Georg Möller
Tack! Riktigt snyggt modulerat... ,-)
2012-01-27

    Shush
Håller med föregående talare, lysande poesi. Så jävla sann och rå verklighet.
2012-01-25

  zeroxina
Fantastiskt avslut!
2012-01-25

  Vind
Snygg moderniserad pastisch på Sarstedts stora hit. Gillar slutraderna i din text, extra...
2012-01-25

  Mats Henricson
Bra skildring av "klassvandringen" (har också,personligen, upplevt den, fast "tvärtom" ) !
2012-01-25

  yoakimu
Grymt bra! Slutet träffar som ett slag i magen.
2012-01-25

  ibish
Vill inte vara elak och bufflig nu, för jag gillar det jag läser, men jag är allergisk mot ordet "krackelera".
2012-01-21

  Dan Linder
Ja du Tove, den här landar med skärpan och ilningarna som kvällens första snöflinga mot kinden. Det enda som jag tvekade på var placeringen av "riche" i texten, det gör den väldigt stockholmsk i sin tolkning och styrkan i stycket är annars att den insikten och tanken du gestaltar kan passera i små och stora städer.

"du vet inte om det än
men blicken i taxin var din"

är underbar för att den är öppen fram och bak som tanke, ett fragment som stannar kvar. Bravo!
2012-01-18

    ej medlem längre
Oh, så bra detta var!!!!!!!!!!
2012-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP