Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Pulp-inspiration.


Allt razzmatazz hon orkar bära

Och tro inte att hon blandar ihop det, alla gånger när hon slåss och älskar och fyller luckor, gropar och avgrunder med razzmatazz och nyper vänner/lillasystersbarnen och pojkvänner i skinnet eller klämmer manshororna under armen som en accessoar, en väska hon köper för de sista femhundra på kontot och skippar mandelbiskvierna på nyponsoppan (frukost, lunch, middag) för att unna sig, förundra andra, beundra sig i glitter, låta det falla över henne som hårsprayspartiklar i strumpfötterna på toastolen under badrumsskåpets lystervita lampa och tv:n i bakgrunden för hon vill höra röster inte bara uppdämningsmusik som en anledning att släppa loss, drömma och tänka på windsurfarvänner, fejkkokosdoftande surfvax (blankt och matta som baksidan på ett spelkort, spader ess snarare än hjärter Dam) och en gulgrönkladdig Pina Colada i handen åt henne, en kontitent bort, packa väskan, fylla iPoden och titta ut genom ett hål i flygplansskrovet högt över höglandsmolnen, en fönstertittarkuvertstor öppning… allt för en öppning, allt för en repa i väven, en spricka i marken att bungyfa-ah-ah-ah-lla genom och förbi, borrmaskinsånga, jord och fluorescerande män i sina bylsiga kläder och stoppade knän som ser henne landa på båda fötter med bra svikt i benen. Ta-daa!
Och tro inte att det som klirrrar kring hennes handleder natten till lördag är omedelbara ersättare till en vanlig svart Kickshårsnodd för att sätta upp håret som egentligen är för kort och som måste växa sig Pocahontaslångt tills manodepparfrisören behagar ha En Bra Dag och ge henne some of the goodness bland razzmatazz och hämtkaffeväxelpengar, förra årets allergirecept och hennes KitKat-papper på botten i väskan.
För tänderna klapprar som två isbitar i hennes drink som hon bekostat själv för att bli bjuden på de andra, där bland faraonerna i ljuset och skönmyllret, hennes no money/no honey-leende, blink it and you’ll miss it-reklamchanser som kommer och går, öga mot öga eller förfestarsmileys för det är så viktigt att her night out får en OS-invigningsstart med rätt accessoarer och någonting att klämma ihop under armen på väg hem, korta snabba steg eller stå och svalna av i en taxikö och se hettan passera till andra par som ser ut att ha vad som krävs i natt.
Och tro inte att allt razzmatazz ska avskräcka andra för hon har faktiskt en regelbunden dygnsdos av att vara girlylicious/bootylicious med en aptjock sedelbunt i pimpklämma, pingstvänligt leende och kindpussarord som förlorar meningen på vägen, Irlandsgrön fyrklöverlycka i varje handslag och ett vanligt barsnack med äggledarjitterbuggframkallande lyckligt skild/kvalitetssäkrad världsomseglingsman ’han, han, han kan det vara/bli/borde vara/skulle vara om inte…’; stänker på kindema; en öppning, en glimt av vinfärgade dagar i låtsaslivet. Och hon tänker på att det kan bli en hit-and-run (schackspelarhjärna, Seinfeldhumor och Robbie Ws muskelkontroll) som stannar hela helgen och att kylskåpet måste innehålla mer än messmör, fulfil och icke omskakad hostmedicin.
Hennes razzmatazz är plast och pappa säger åt henne att sluta med vad det än är hon tar, men energin finns där och det river som mexikansk punk, cayennepepprade solobeats inuti partyskalet. Febern från augusti kan räcka februari ut och hon ska/måste knarka väntrumsmagasinsskvaller för att avbryta måndagmorgonångesten och tandläkarluften och sluta värma sig hos Kalle Anka-arga typer, star secrets utan scroll lock i hjärnan. Allt plastigt och glasigt, krimskramsigt/rysch-pyschigt too much of everything och genomskinligt razzmatazz hon orkar bara på ett ställe, på botten av ett hav, ett dansgolv som är som en dröm.
Fri vers av Dan Linder
Läst 2236 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-02-16 11:52Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
I'm here again.
och detta är mitt liv...
2008-08-17

  Inkarasilas
Razzmatazzad här, oho, full Volym och fetös, örfil med insikt, snyyyyyggt!
2007-10-26

    luta
WOW, hur fungerar du? denna var otrolig, hann du verkligen med att skriva så fort som det verkar ha strömmat ut från hjärnan. ingen ironi i denna comment, som de som kan engelska säger jag likadant; Aj Lajk :)
2007-04-11

  raphaela
Jag har läst den här så många gånger nu.
Ordkonst som bubblar, spricker och sparkar röv helt enkelt.

Underbart :-)
2007-03-28

  Tove Meyer VIP
oj jävlar.


hela texten är en inandning utan slut och det känns som hon spricker snart. du är så bra på att skildra det vardagliga, slentrianfragmentariska postmoderna idolsamhället och särskilt ur en vilsen bekräftelsesökande tjejs perspektiv. man undrar var ifrån du får inspirationen hehe. ja nu ser jag, pulp, haha, ja det känns som en blandning mellan common people och disco 2000. det känns som ett lilarött plyschöverkast med passande rödvinsflöckar och glitterspray på golvet dan efter melodifestivalen eller något liknande.


I said pretend you got no money
she just laughed and said you\'re so funny
I said yeah
can\'t see anybody else smiling in heredessutom är dina uttryck och ordsammansättningar, metaforer och liknelser av en annan dimension, jag undrar vilka ordböcker du nosade i som liten.


helt brilliant om jag får uttrycka mig så.
och visst fan vore det skönt att leva som en common people from time to time.


//tove
2007-02-19

  DanSan
***************************************

Dan the man speaks . . . och vi väntar stilla tysta!!

för du min vän kan sätta ord på det som är bortom

vår kontroll . . . I love you du har ordets gåva . . .

*****************************************
2007-02-16

    Charlotte S
Got damn! Roligast var pimpklämman. Men jag gillar hela texten. Den är fylld till fullo. Du vrider upp volymen utan dess like. Det går inte att slita sig!
2007-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder